Čišćenje tijela i duha posebno je važno za vaše zdravlje

Dok traje čišćenje tijela važno je što i koliko jedemo. Preporučljiva hrana bilo bi svježe voće/povrće, voćni i povrtni sokovi, povrtne juhe.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Čišćenje tijela

U prirodi, proljeće je vrijeme kada se sve obnavlja i budi. Također mi ljudi osjećamo slični nagon regeneracije koji proljeće donosi sa sobom. Novi i veseli planovi, nove ljubavi, vrijeme za mršavljenje i povratak u formu, sezonsko čišćenje kuće ili stana i ono najvažnije – čišćenje tijela i duha!

Posljednja stavka je najvažnija. Kao što znamo, životni uvjeti kojima smo okruženi uvelike nas iscrpljuju. U proljeće tu iscrpljenost osjećamo dodatno, baš iz tog razloga upravo je to pravo vrijeme da učinimo nešto za sebe, tako da pročistimo i odstranimo nagomilane otrove iz tijela.

Dok traje čišćenje tijela važno je što i koliko jedemo

Na koji ćemo način početi s proljetnim čišćenjem tijela? Razne dijete, post, kretanje na svježem zraku, sunčanje, tjelovježba i masaža.

Čišćenje tijela

Dok traje čišćenje tijela, veoma je važno što i koliko jedemo. Preporučljiva hrana bilo bi svježe voće, povrće, voćni i povrtni sokovi te povrtne juhe. To je lako probavljiva hrana te tako omogućava tijelu da svu svoju energiju preusmjeri u čišćenje i obnavljanje. Osim toga, hrana biljnog podrijetla živi je izvor energije.

S postom možemo dodatno pospješiti proces detoksikacije tijela. Detox možemo pokrenuti s vodom ali i s voćnim i povrtnim sokovima te ovaj proces traje najdulje do 7 dana. Kretanje na svježem zraku nam ponekad zaista nedostaje. Iako za vrijeme proljeća i proljetnog čišćenja tijela odvojite vrijeme za šetnju po šumi ili livadi svaki dan.

Umjerena tjelovježba barem tri puta tjedno

Takvi pothvati će vam se mogao isplatiti. Za to vrijeme, ne skrivajte se od Sunca jer upravo je Sunce ono koje predstavlja izvor života za sva bića na planeti!

Umjerena tjelovježba barem tri puta tjedno okrepljuje i dušu i tijelo, potiče protok krvi kroz tijelo te uklanja osjećaj tromosti i umora.

Za vrijeme čišćenja tijela i duga također je uvelike važan odmor kao i duševni mir. To možemo doseći s masažom koja poboljšava kruženje energije kroz tijelo te olakšava odmor. Također znamo da maženje kućnih ljubimaca snižava krvni tlak. Puno učinkovitiji i jednostavniji je dodir bližnjeg, koji nam svima nedostaje u današnje vrijeme konzumerizma i žurbe za novcem.

Klasična masaža jest masaža cijelog tijela

Previše smo svjesni da ljudsko maženje ima isti, ili čak bolji, učinak od životinjskog maženja, kako za davatelja tako i za primatelja.

Klasična masaža jest masaža cijelog tijela. Učinci su fizičke koliko i psihološke prirode. S masažom utječemo na kožu, na skeletne mišiće, na cirkulaciju, protok limfe, na zglobove, ligamente, potkožno masno tkivo, živčani sustav kao i duhovno stanje.

Zbog svoje jednostavnosti ova tehnika primjerena je za svaku obitelj. Minimalne su kontraindikacije te se može prakticirati na svakom članu obitelji od djece do djedova i baka te im također možete lako i prenijeti svoje znanje.

Seminare organiziramo u suradnji s vrhunskim školama manualne terapije

Naši seminari organizirani su u suradnji s vrhunskim svjetskim školama manualne terapije te ih izvode priznati međunarodni profesori, predavači i praktičari. Seminari se održavaju u Zagrebu, u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100. Seminari koje održavaju međunarodni stručnjaci izvode se na hrvatskom ili engleskom.

Mogli bi te zanimati ovi seminari:

Otvorene prijave na nove seminare

Popunjava polaznik

Ispunjavanjem ovog obrasca ne obvezuješ se za pohađanje tečaja.

Popunjava platitelj
Ispunjavaš u slučaju ako platitelj i polaznik nisu ista osoba ili je potreban R1 račun.
IBAN: HR2825030071100070983 (nije u sustavu PDV-a)