Klasična masaža – Jednostavno i učinkovito

Klasična masaža je jednostavna i vrlo učinkovita tehnika, primjerena je također za sve one koji nemaju predznanje u medicini.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Klasična masaža

Klasična masaža jest skup sistematičnih pokreta, dodira koji pobuđuju ugodu i samim time poboljšavaju zdravstveno stanje. Ova vrsta masaže koncentrirana je na obradu mekih dijelova tijela. Tehnika je koju svatko može naučiti jer takvu vrstu dodira i pokreta svi nagonski imamo u sebi na neki način.Ako smo umorni ili imamo glavobolju masiramo si čelo i glavu, kad želimo utješiti dijete potapšemo ga po ramenu i slično.

Jedna od prednosti masaže je u tome da ju je skoro pa jednako ugodno davati koliko i primati.

Liječnik treba puno znati, posebno masirati

U tradicionalnim kulturama, pogotovo na istoku, redovita masaža smatra se potpuno normalna rutina koja je korisna za sve uzraste. Starorimska i starogrčka kultura držale su masažu za neophodnu tehniku koja pomaže kod bolova i raznih liječenja.

Na početku 5.s.pr. Kr Hipokrat, otac medicine, zapisao je sljedeće: “Liječnik treba puno znati, posebno masirati, jer masažom možemo ojačati labav zglob i olabaviti otvrdnuti”.

Kod nas masaža još uvijek ima glavnu konotaciju s opuštanjem i ugodom a veoma rijetko se povezuje sa zdravljem općenito. Isto tako na sjeveru Europe, klasična masaža je broj jedan kada govorimo o ublažavanju bolova dok kod nas jest glavna poveznica s masažom upravo opuštanje, dok je zdravstveni učinak potpuno zanemaren.

Masaža cijelog tijela koja traje otprilike 45 minuta

Šveđanin Per Henerik Ling (1776-1839) važi za utemeljitelja moderne (klasične) masaže. Razvio je tehniku koja je i dan danas nazvana švedska masaža. U toj tehnici uspješno je spojio svoje znanje o fiziologiji i gimnastici te znanje o kineskoj, grčkoj, rimskoj i egipćanskoj tehnici. 1813. godine u Stockholmu utemeljio je prvu školu koja je u svom rasporedu sati također imala i sat masaže.

Upravo njegov utjecaj je predvodio razvitku “švedske gimnastike”, te putem njegovih učenika ta se tehnika proširila po svim Baltičkim, Europskim a potom i Amerikom.

Klasična masaža jest masaža cijelog tijela koja traje otprilike 45 minuta. Vrlo je važno da je profesionalni maser zrela ličnost i da pazi na svoje opće stanje, da vježbama istezanja održava pokretljivost, stječe snagu i izdržljivost trbušnih, leđnih i bedrenih mišića.

Klasična masaža ima svoje učinke, oni su fizičke i psihičke prirode

Klasična masaža obuhvaća navedene masažne tehnike: glađenje, gnječenje, trljanje, udaranje i protresanje.

Učinci masaže su fizičke i psihičke prirode. Masaža utječe na kožu, skeletne mišiće, cirkulaciju krvi, protok limfe, zglobove i ligamente, potkožno masno tkivo, živčani sustav i psihičko stanje.

U Higeji, školi za masere i terapeute, tradicionalno nudimo tečaj klasične masaže. Tečaj se odlikuje vrhunskom kvalitetom, što se očituje u sadržaju kolegija, izboru predavača, postavljenim provjerama znanja i mogućnostima zapošljavanja naših polaznika.
Ali to nije sve. Pod drugim uvjetima, tečaj vas vodi i do zanimanja kojim ste se oduvijek željeli baviti jer posjedujemo licencu Ministarstva rada, obitelji i socijalnih pitanja za provođenje postupaka nacionalne stručne spreme maser.

Seminare organiziramo u suradnji s vrhunskim školama manualne terapije

Naši seminari organizirani su u suradnji s vrhunskim svjetskim školama manualne terapije te ih izvode priznati međunarodni profesori, predavači i praktičari. Seminari se održavaju u Zagrebu, u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100. Seminari koje održavaju međunarodni stručnjaci izvode se na hrvatskom ili engleskom.

Mogli bi te zanimati ovi seminari:

Otvorene prijave na nove seminare

Popunjava polaznik

Ispunjavanjem ovog obrasca ne obvezuješ se za pohađanje tečaja.

Popunjava platitelj
Ispunjavaš u slučaju ako platitelj i polaznik nisu ista osoba ili je potreban R1 račun.
IBAN: HR2825030071100070983 (nije u sustavu PDV-a)