Higeja

Organiziramo vrhunske edukacije iz raznih tehnika manualne terapije namijenjene fizioterapeutima i ostalim zdravstvenim djelatnicima ali i maserima, manualnim i wellness terapeutima, te svima onima koji će to tek postati. Pronađi nešto za sebe s našeg popisa edukacija. Upitaj nas i za tečajeve koji nisu na popisu a zanimaju te, mi ćemo se potruditi to organizirati.

~ ”Prije riječi bio je dodir.” ~
Željko Radmanović Higeja

Mr. sc. Željko Radmanović

Magistar znanosti (Osteopatija, Njemačka), BSc, D.O., manualni terapeut i tuinolog. Ravnatelj je Akademije manualne terapije u Ljubljani. Nakon završetka studija na najboljim osteopatskim školama u Londonu i Milanu, završio je magisterij iz osteopatske medicine na Međunarodnom sveučilištu u Dresdenu. Autor je brojnih stručnih publikacija, članaka, intervjua i video materijala na temu manualnih terapijskih tehnika.
Trenutno je na doktorskom studiju Fakulteta za zdravstvene studije Univerziteta Novo Mesto. Voditelj je programa škole za masere i terapeute Higeja, ravnatelj Akademije manualne terapije, predsjednik Udruženja masera Slovenije i savjetnik za nacionalne strukovne kvalifikacije. Osim što je izvrstan predavač, Željko Radmanović je i iskusni praktičar te svoja predavanja temelji na dugogodišnjem iskustvu i prenosi puno praktičnih znanja iz vlastite prakse.

Kristijan Zulle, mag. physioth.

Viši predavač na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, te predavač na „Šoli za masere in terapeute – Higeja“ u Ljubljani, Slovenija. Od 1988. godine radi u wellness industriji kao vlasnik svojeg obrta, a potom i društva Zulle Spa Solutions koje upravlja wellnessima, pruža consulting usluge hotelskim kućama, te provodi edukaciju wellness osoblja na polju masaže i wellness usluga.
Suvlasnik je društva Higeja d.o.o. Hrvatska. Ispitivač za stručnu osposobljenost masera pri Obrtničkoj komori – ispostava Rijeka. Bio je član stručnog tima Ministarstva zdravstva RH za izradu nacrta pravilnika za pružanje zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu. Ima preko 30 godina iskustva u poslovima masaže i edukacijama.
Kristijan Zulle Higeja
Ivan Didović Higeja

Ivan Didović, mag. physio

Magistar fizioterapije, dugi niz godina radio je u Američkom kiropraktičkom centru u Rijeci, a trenutno radi u centru za rehabilitaciju na otoku Krku. Posljednjih 15 godina je fizioterapeut ATP turnira u Umagu gdje je svoju vještinu imao prilike brusiti na većini vodećih svjetskih tenisera poput Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Osim s tenisačima radi i s nizom drugih istaknutih sportaša. Predavačko iskustvo stjecao je u ‘’Šoli za maserje in terapevte Higeja’’ u Ljubljani.

Vanjski je suradnik i naslovni predavač na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i na Alma Mater Europea Slovenija 

Dejan Gvoić mag. physio

Godine 2020. stekao je titulu magistra fizioterapije. Njegovo zalaganje i rad na području fizioterapije bio je prepoznat u vidu poziva Hrvatskog odbojkaškog saveza kao službenog fizioterapeuta za žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske. U radu s odbojkaškom reprezentacijom na Mediteranskim igrama u Tarragoni 2018. godine proglašen je najmlađim fizioterapeutom koji je osvojio Mediteransko zlato. Karijeru gradi u raznim sportskim klubovima, te trenutnim angažmanom u plivačkom savezu Republike Hrvatske kao fizioterapeut.
Također osnivač je Akrion – centra za rehabilitaciju, u Labinu. Akrion objedinjuje fizioterapiju, ortopediju, rehabilitaciju i kiropraktiku. Problematika kojom se bavi Akrion vezana je za konzervativnu i postoperativnu rehabilitaciju pacijenta, pristup akutnim i kroničnim problemima lokomotornog sustava, miofascijalnog i akupresurnog aparata čovjeka, te relaksacijom i rekuperacijom putem komplementarnih tehnika masaže provedenih na brojnim vrhunskim sportašima, ali i općenito ljudima koji teže poboljšanju zdravlja.
Ana Banić

Ana Banić, mag. physio

Ana Banić, magistra fizioterapije, doktorand na Univerzitetu zdravstvenih znanosti u Novom Mestu. Bowen tehnikom bavi se od 2011. godine. Učila ju je od vrhunskih Bowen stručnjaka, te je 2019. imala čast biti jedan od 20 Bowen terapeuta koji prolaze radionicu dr. kiropraktike Romneya Smeeton, jednog od šest Bowenovih učenika. Ana je i pilates instruktor, međunarodni yoga učitelj, NKT terapeut, DNS terapeut, respiratorni terapeut … a od 2014 i Emmett terapeut.
Svoja znanja kontinuirano nadopunjuje pa je 2016. godine završila radionicu IOS (Importance of Symmetry Workshop) kod Graham Penningtona. Ana je predavač na Akademiji za manualnu terapiju u Ljubljani gdje predaje kolegij „Temelj biomehanike aktivnog pokreta“, u kojem spaja znanja iz fizike, mehanike i kineziologije. Ana je odličan i predan edukator te polaznici njenih edukacija osim teoretskog i praktičnog znanja o Bowen terapiji dobivaju i mogućnost učenja na specifičnim primjerima iz bogate Anine prakse. Ona neprestano polaznike potiče na znatiželju i kritičko promišljanje o sadržajima koje podučava što njenim edukacijama daje posebnu težinu i širinu.

Matej Štrukelj, univ. dipl. pol.

Diplomant Akademije za manualnu terapiju, tuinolog. U Kranju vodi vlastitu ordinaciju manualne terapije. Već tijekom studiranja na Fakultetu društvenih znanosti, prikupljao je znanje i iskustvo iz masažni i terapeutskih tehnika. Na tom području aktivan je već više od 15 godina.
Pored obaveza u vlastitoj ordinaciji, drži i predavanja na Akademiji za manualnu terapiju. Matej Štrukelj uz osobni pristup vođenju seminara, istom pristupa stručno i cjelovito.
Matej Štrukelj

Andrej Valek

Andrej Valek, apsolvent Akademije manualne terapije, dipl.str. Ima svoj ured u Mariboru. Godine 2016. završio je studij manualne terapije s prvom generacijom diplomanata na Akademiji za manualnu terapiju u Ljubljani.
Uz rad u vlastitoj ordinaciji, u Higeji predaje razne masaže i terapijske tehnike te je asistent na Akademiji manualne terapije.

Gérald Stoppini

Gérald Stoppini, diplomirani osteopat, sportski pedagog. Radi i živi u Nici, Francuska. Nakon završetka studija na Fakultetu za sport Sveučilišta Sophia Antipolis u Nici, školovanje je nastavio u Atman osteopatskom centru, gdje je 2008. godine stekao diplomu iz osteopatije.

U nadolazećim godinama Gérald je diplomirao i biomehaniku mišićno-koštanog sustava i pokreta (2010., Université Toulouse, 3 Paul Sabatier) te dijagnostiku boli u neuromuskularnom sustavu (2014., Université Paris, Ile de France WestVersailles). Uz redoviti rad u ordinaciji vodi seminare iz liječenja fascijalnih disfunkcija i HVLA seminare.

Gérald Stoppini