Tuina – s kineskom masažom do struke

U svom radu, Tuina terapeut koristi isključivo ruke i tako ima široku paletu raznih manipulacija i tehnika kojima može otkloniti bol.
Tuina

Masaža Tuina je pred više od 4.000 godina nastala u Kini te je dan danas neizbježan dio tradicionalne Kineske medicine.

Kada u ljudskom tijelu dođe do neravnoteže Jina i Janga, koji predstavljaju dvije prirodno suprotne sile, manifestira se bolest neke vrste. Bolest može biti Jin ili Jang tipa. Kad smo zdravi to znači da je protok Chi energije neometana. Chi protječe kroz meridijane koji se nalaze na površini našeg tijela, tako svaki organ pripada određenom meridijanu.

Na meridijanima se nalaze akupresurne točke na kojima možemo putem refleksa utjecati na energetsko stanje pripadajućeg unutarnjeg organa.

Prednosti Tuina terapije

U svom radu, Tuina terapeut koristi isključivo ruke i tako ima široku paletu raznih manipulacija i tehnika kojima može otkloniti bol. Također često se koriste i prirodni elementi kao što su moxa i vakuumske čašice. Moxa se koristi za zagrijavanje hladnih dijelova tijela odnosno akupresurne točke dok se vakuumske čašice koriste za otvaranje meridijana i detoksikaciju.

Prednosti Tuina terapije su u tome što dijagnostičkim metodama možemo vrlo rano otkriti energetske neravnoteže u tijelu i tako spriječiti teži razvoj bolesti.

Tuina ima vrlo dobre rezultate kod funkcionalnih smetnji i ozljeda mišićno-koštanog sustava (zglobovi, tetive, ligamenti, mišići) i izvrsna je za ublažavanje bolova u leđima, vratu, udovima, zglobovima te za ublažavanje glavobolje…

Kraljica svih masaža

Ova tehnika prikladna je kao preventiva, jača imunološki sustav, poboljšava cirkulaciju, vraća gipkost tijelu te pridonosi boljoj općoj dobrobiti. Sportaši ga koriste prije i poslije natjecanja kao pripremu za sportske napore i brži oporavak.

Također, je dobro poznat po svom izvrsnom učinku na tretmane mršavljenja i tretmane ljepote. Zbog svih ovih učinaka Tuina masažu s pravom nazivaju “kraljicom svih masaža”.

Potražnja poslodavaca za svjedodžbom o stručnoj osposobljenosti prema NPK-u je sve veća i očekuje se da za nekoliko godina zapošljavanje više neće biti moguće bez nje.

Seminare organiziramo u suradnji s vrhunskim školama manualne terapije

Naši seminari organizirani su u suradnji s vrhunskim svjetskim školama manualne terapije te ih izvode priznati međunarodni profesori, predavači i praktičari. Seminari se održavaju u Zagrebu, u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100. Seminari koje održavaju međunarodni stručnjaci izvode se na hrvatskom ili engleskom.

Mogle bi te zanimati ove objave