Kako povezati um, duh i tijelo? Tehnika masaže je rješenje!

Tehnika masaže

Današnji sjedilački način života, ali i konstantni stres, dovode do napetosti struktura mišićno koštanog sustava. Jedan od najboljih načina opuštanja je tehnika masaža tijela. Masaža djeluje na sve sustave u tijelu. Postiže se trenutno opuštanje i bolja prokrvljenost. Čovjek je psihosomatska cjelina, dakle nemoguće je dijeliti fizički aspekt od psihičkog.

 

Danas je znanstveno dokazana povezanost uma, duha i tijela. Konstantna napetost uzrokuje manjak energije i vitalnost. Svakodnevni stresori i neriješeni emotivni konflikti uzrokuju kronične mišićne tenzije. Ljudsko tijelo pamti i pohranjuje sve što mu se događa, s toga učinak masaže je trenutan. Masaža uspješno uklanja umor i psihičku napetost. Koža je naš najveći organ i dodir ima veliki utjecaj na tijelo. Tečaj klasične masaže pruža ti znanja o osnovama anatomije i fiziologije te sustavima tijela. Naučiti ćeš tehnike masiranja i kako postići dobar učinak masaže.

 

Masaža učinkovito pokreće blokiranu energiju, potiče dotok krvi i kisika u stanice, aktivira limfnu i vensku cirkulaciju, te pomaže u eliminaciji otpadnih metaboličkih produkata.

 

Snaga dodira

Ashley Montagu, poznati anatom i antropolog, proučavao je utjecaj dodira na fizički razvoj. Iz provedenih istraživanja proizlazi da je taktilna stimulacija nezamjenjiva za preživljavanje organizma. Nedostatak dodira u djetinjstvu ometa zdrav psihofizički razvoj i uzrokuje nedostatke u ponašanju u odrasloj dobi. Podražaj dodirom biva promatran kao primarna potreba koja treba biti zadovoljena.

tehnika masaže

Disanje i tehnika masaže

Kaotičan način života dovodi nas do zadržavanjem daha, grčem i nepravilnim disanjem koji s vremenom uzrokuje razna patološka stanja. Važno je moći osvijestiti pravilni način disanja.

Tokom masaže, pomažemo osobi da dođe u stanje smirenosti. Kontrolirano i duboko disanje povezuje osobu i tijelo s vanjskim svijetom.

U današnjem vremenu kada živimo na autopilotu, zatrpani svakodnevnim obvezama i rokovima, tehnika masaže odlična je kod ponovnog povezivanja sa samima sobom i uspostavljanja ravnoteže uma, duha i tijela. Upravo tečaj masaže ti pruža sve alate za učinkovitu i uspješnu masažu.

Bilo da želite naučiti tehniku masaže kako bi radili posao masera ili želite izvrsnu podlogu za sve manualne terapije tečaj klasične masaže je idealan za Vas. Nakon položenog  tečaja masaže dobit ćete Higeja certifikat i mogućnost polaganja stručnog ispita u obrtničkoj komori!

 

„Prije riječi bio je dodir“

Vaša Higeja

Seminare organiziramo u suradnji s vrhunskim školama manualne terapije

Naši seminari organizirani su u suradnji s vrhunskim svjetskim školama manualne terapije te ih izvode priznati međunarodni profesori, predavači i praktičari. Seminari se održavaju u Zagrebu, u Hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100. Seminari koje održavaju međunarodni stručnjaci izvode se na hrvatskom ili engleskom.

Mogle bi te zanimati ove objave